Ting å gjøre i Svolvær

Med beliggenhet i Lofoten er det uendelig mye å gjøre i Svolvær, men det er en stor fordel at du er glad i friluftsliv og naturen generelt. De tre største innendørs-attraksjonene i byen er absolutt verdt et besøk, men om du virkelig vil få ditt livs opplevelse her i nord er det absolutt nødvendig å komme seg ut. Klatre i fjell, leie kajakk, sette ut på en oppdagelsesreise i båt, eller fiske opp gigantiske torsk. Det er slik man forstår seg mer på Lofoten og hva stedet handler om. Det er slik man etterlater en del av seg selv her, og tar med seg et lite stykke Lofoten tilbake dit man kom fra. Svolvær er kanskje en liten by, men utvalget av aktiviteter er rett og slett enormt. Bare se her:

Trollfjord-tur

Lofoten Explorer er et nettsted som tilbyr båtturer rundt omkring i Lofoten, slik at man får sett det fantastiske stedet fra sjøen. Her er det et must å ta med seg kameraet, for slike utsikter vil du neppe noen sinne se igjen. Sommerturen er avslappende og fin, men det er vinterturen som anbefales sterkest. Her kan man nemlig få beskue havørner! Lofoten Explorer tilbyr en såkalt havørnsafari om vinteren, når disse majestetiske dyrene gjør seg klare for de kaldeste månedene i året. Prisene er kanskje stive med 750 kroner per person, men til gjengjeld bruker du hele dagen på en båt og får knipse utallige bilder. Kanskje får du til og med se en hval? Disse dukker stadig opp rundt Lofoten, så det er bare å holde øynene åpne!

Lofoten Lights

Dette turselskapet spesialiserer seg på helt unike opplevelser rundt Svolvær. De har holdt på i en god stund og skapt seg et godt navn på grunn av det store antallet fornøyde kunder de har. Lofoten Lights er mest kjent for sin private nordlyssafari, der man jakter på nordlyset. En annen populær utflukt består av en tre timer lang gåtur på truger. Ja, med truger på beina – dit det er umulig å gå ellers. Fantastiske utsikter, god atmosfære og idylliske omgivelser venter.

Tjeldbergtind

Noen drømmer kanskje om å klatre opp Svolværgeita, men dette er nesten umulig med mindre du er profesjonell klatrer. Ingen stier går opp til fjellet, men det betyr ikke at fjellene rundt Svolvær er uoppnåelige. Tjeldbergtind er litt under fire hundre meter høyt, noe som gjør dette til et rimelig enkelt fjell å klatre. Turen opp tar ikke mer enn en halvtime, men utsikten du får fra toppen er helt mirakuløs. Ikke bare ser du hele Svolvær herfra, men Trollfjorden i seg selv brer seg ut foran deg. Fjellet kan klatres både om sommeren og om vinteren, og enhver svolværing har vært her minst én gang.

Havkajakk

Om du er i god form og vil se Lofoten fra vannet, er det ingenting som slår havkajakk. Flere ulike reisebyråer i Svolvær tilbyr turer med kajakk, men XXLofoten er å anbefale på akkurat dette. Deres guidede turer får stadig vekk positive tilbakemeldinger, og selve kajakkene er i topp kvalitet.

Fisketurer

Svolvær er og blir en fiskerby. Fisk er den største næringen i byen. Og fisken er stor, bokstavelig talt. Så stor torsk har du neppe sett før! Er du i Lofoten, må du absolutt sette ut på en fisketur. Kjenner du ingen med egen båt, kan du kontakte No Problem Sportfishing, et lokalt selskap som med glede tar besøkende ut på sjøen for å fange god fisk. Fanger du en torsk på tjue kilo, kan du glede deg til en saftig middag for hele familien når du er tilbake på land. Kanskje kan du invitere karene fra No Problem også?