Restauranter i Svolvær

Selv om Svolvær er en liten by, har man nok av gode restauranter her. Dette har først og fremst med råvarene å gjøre – fersk fisk er en naturlig del av menyen, og denne smaker helt annerledes enn de frosne, halvferdige fiskerettene folk spiser sør i landet. Er du i Svolvær, er en fet middag med torsk noe man absolutt må unne seg. Spørsmålet er hvor man skal gå. På første etasje av Hotel Aurora, eller det som var Hotel Aurora, finner man «Ni Hao», en kinesisk restaurant som mange svolværinger har blitt glade i. Men vi skal selvfølgelig ikke fortelle dere om kinesiske, italienske og andre utenlandske spisesteder. Er man på besøk i Lofoten og da i Svolvær spesielt, er det selvfølgelig ordentlig norsk mat man helst vil spise.

Du Verden

Dette stedet er en favoritt blant lokalbefolkningen som har litt ekstra å rutte med. Med perfekt beliggenhet rett på det sentrale torget og med fantastiske utsikter, er Du Verden et naturlig møtested for mange svolværinger. Prisene biter, men maten er ubeskrivelig god. Lutefisken her er spesielt å anbefale, om du har råd til den (over 300 kroner). Spennende arkitektur, store vinduer og rask service. Du Verden er på første etasje, mens andre etasje (som egentlig er en hems inne i bygget) inneholder deres sushi-avdeling, der de japanske rettene lages med fersk, lokal fisk.

Børsen Spiseri

Vil du hoppe inn i en tidsmaskin og reise tilbake i tiden? Da er Børsen Spiseri stedet for deg. Dette er favoritten til de fleste svolværinger – alle har vært her minst én gang, og de fleste kommer innom med jevne mellomrom. Børsen Spiseri ligger ute på den idylliske Svinøya. Her finner du Svinøya Rorbuer, et større anlegg med konferanserom, opplevelser og aktiviteter, samt Børsen Spiseri. Stedet er ikke særlig stort, så det anbefales å booke bord på forhånd. Prøv tørrfisken, den er helt fantastisk. Kommer du på kvelden i mars/april, kan du forresten være så heldig at nordlyset dukker opp på himmelen. En kveld på historiske Børsen Spiseri blir garantert en uforglemmelig opplevelse, spesielt om du er i Svolvær for første gang.

Paleo Arctic

Dette er en moderne, ganske ny restaurant med beliggenhet like ved havnen. Flotte utsikter, nydelig atmosfære og utsøkt mat venter. Prisene er noe rimeligere enn på Du Verden, men regn fortsatt med å spytte ut minst 300-400 kroner per person, ikke inkludert drikke. Paleo Arctic er en såkalt gourmet-restaurant, altså er porsjonene rimelig små. Maten smaker dog helt fantastisk, med spennende blandinger og retter du ikke finner ellers i Lofoten. Stedet ble en hit blant lokalbefolkningen rett etter åpningen, og vi tror at Paleo Arctic kommer til å forbli et populært sted i Svolvær i mange år fremover.

Anker Brygge

Navnet minner mistenkelig om Aker Brygge i Oslo, men stedet ser helt annerledes ut. Anker Brygge består også av rorbuer, men befinner seg på øya Lamholmen, midt mellom Svinøya og det sentrale torget. Lamholmen er et idyllisk, flott sted med nydelige utsikter mot fjorden. Er du innom Svolvær i noen dager kan det også anbefales å overnatte her. En kort spasertur til sentrum, flotte, moderne rom, en restaurant som trekker til seg folk fra både fjern og nær, samt en av byens aller mest elskede bryggebarer. Lokal øl og godt humør er alltid å finne ved Anker Brygge. Kaianlegget ser bra ut, utsiktene er uforglemmelige og den høye komforten på rommene i rorbua vil gi deg en meget positiv opplevelse av Svolvær. Dessuten kan Anker Brygge skryte av gode konferanserom, dermed kan dette være en god ide for deg som er leder i en bedrift. Her holdes i tillegg spennende kurs med jevne mellomrom. Alle svolværinger har vært innom Anker Brygge, det er en urokkelig del av byen.