Attraksjoner i Svolvær

Svolvær er en liten by, selv etter norsk standard. Men til tross for den beskjedne størrelsen og befolkningstallet, har Svolvær en god del å vise frem. Utflukter og naturskjønne turer finner du under «Ting å gjøre i Svolvær», mens det her i stedet vil bli fokusert på steder du kan besøke i byen. Havnen i byen er selvsagt et bredt tema å nevne, men den er ikke en særlig attraksjon i seg selv, med mindre du ønsker å sette deg ned med en kopp kaffe og skue ut over den vakre fjorden rundt Svolvær. Her lukter det ofte fisk, og hvis du kommer til rett tid kan du se fiskerne komme inn mot land med båtene fulle av fersk fisk som straks blir kjøpt opp av lokale restauranter og eksportører. Svolvær anser fortsatt fisking som sin viktigste næring, selv om tidene har forandret seg og de fleste unge mennesker holder på med alt annet enn fisk.

Lofoten Krigsmuseum

Er du glad i historie, er det utrolig viktig at du tar en tur til dette museet. Stedet er helt unikt, og føles mer som loftet til en samler enn som et museum. Du vil bli lamslått av det gigantiske antallet bilder, detaljer, våpen og alt annet som stedet er fylt opp med – her finner du absolutt alt du kunne tenke deg. Som du sikkert vet, tok nazistene raskt kontroll over Nord-Norge, og selv om det norske folket kjempet tappert imot, var det ikke før den sovjetiske hæren kom at Lofoten på nytt ble et fritt, idyllisk sted. Lofoten Krigsmuseum lar deg synke inn i gamle dager – du blir omringet av en atmosfære fra 40-tallets Norge. Finn ut mer om de lokale heltene og de skammelige quislingene. Finn ut om livet under krigen, og se hvordan Svolvær så ut på den tiden. Dessuten koster inngangen kun 40 kroner, altså har du ingen grunn til å gå forbi. Dette er dessuten det mest kjente museet i Svolvær.

Magic Ice

Om du kommer til Svolvær med Hurtigruten, vil du garantert legge merke til dette stedet når du går av båten. Noen mener at dette er en såkalt turistfelle, men svolværinger tar gjerne turen innom fra tid til annen. Dette er i bunn og grunn en isbar, altså et sted man kan ta seg en dram i frysende temperaturer. Du får låne en varm jakke, men det kan lønne seg å ta med hansker også. Inngangsprisen kan være stiv for enkelte, men så får man et glass (lagd av is) med vin inkludert. Men det er ikke alt! Den store forskjellen mellom Magic Ice og vanlige isbarer, er at man her kan titte på fantastiske skulpturer av is. Disse har blitt lagd av profesjonelle kunstnere og kunstlærere. Magic Ice byr også på spesielt lys og tilpasset musikk slik at atmosfæren blir helt unik. Om du kun er i Svolvær én dag, er dette et sted du må besøke. Ingen vits å tilbringe lang tid i Magic Ice – ta en rask tur rundt skulpturene, drikk opp vinen og hopp ut av fryseren!

Nordnorsk Kunstnersenter

Visste du at Svolvær er Lofotens sentrum for kunst og estetikk? Ja, her finner man nemlig et fantastisk Kunstnersenter samt en Kunsthøyskole. Senteret er åpent for besøkende, og det er absolutt et flott sted å tilbringe noen timer i helgen. Her får man nemlig se en rekke interessante utstillinger, mens yngre mennesker kan utforske blant annet billed- og skrivekunst, lære mer om livet som kunstner og hvordan man bruker tegning, form og farge optimalt. Kunstnersenteret er et must for alle som bor i Svolvær, eller for deg som er på et lengre besøk. Er du i byen kun i én dag anbefaler vi heller museet og Magic Ice, med mindre du er opptatt av malerier, filmer og lignende.