Om Svolvær

svolvr-533616_640Svolvær er et unikt, naturskjønt sted midt i Lofoten. Selv om befolkningstallet kun er på rundt fem tusen innbyggere, er dette det største tettstedet i Lofoten. Lofoten i seg selv er et fantastisk sted å besøke, et sted helt utenom det vanlige. Ingen steder på jorden kommer i nærheten av det Lofoten har å tilby – det er Norge i et nøtteskall, et lite stykke Norge som er verdenskjent for sine fantastiske fjorder, utsikter, rugende fjelltopper og godt fiske. Svolvær er et naturlig midtpunkt for Lofoten, med både en flyplass og en moderne havn, som tar imot båter fra både fjern og nær. Like ved Svolvær finner man Kabelvåg, og det er der sivilisasjonen i Lofoten startet om man skal tro historiebøkene. Her fant man et sted som het Vågar før i tiden – allerede i det 13. århundret ble Vågar nevnt i Heimskringla, en av de mest kjente nordiske kongesagaene. Takk, Snorre Sturlason! Historien bak menneskelig beboelse i området strekker seg dog helt tilbake til det 9. århundret; såpass lenge har nordmenn bodd i Lofoten. Svolvær startet som en liten fiskerlandsby, men vokste raskt til å bli den viktigste havnen i Lofoten – bystatusen kom så tidlig som i 1918.

Ferietur til Svolvær

Svolvær er det perfekte stedet å starte om man ønsker en ferie langs Lofoten. Det er så mye å se i området at man nesten kan bli svimmel av all skjønnheten. Lofoten i seg selv er et uforglemmelig sted som enhver nordmann bør besøke. Det er faktisk litt trist at så mange norske mennesker reiser på ferie til utlandet hvert eneste år, men ikke vil utforske sitt eget land. Folk flest verden rundt drømmer jo om å reise rundt i Norge og se de majestetiske fjordene, men vi som bor her reiser ofte til andre land i stedet. Her på hotel-aurora.no vil du kunne finne ut mer om Svolvær, byen der Hotel Aurora holdt til i mange år. Du vil finne ut hva du kan gjøre her, altså de viktigste stedene å besøke uansett hva du foretrekker. Du vil finne ut hvor du kan gå, og hva svolværinger selv gjør i sin fritid. Vi vil dessuten fortelle om de beste restaurantene i byen, slik at du kan få i deg god mat fra Lofoten – gjør deg klar til å smake fisk på en helt ny måte! Her får man nemlig den ferskeste fisken i Norge, rett fra havet og med naturlige oljer som gjør at du vil vende hjem frisk og rask.

Ta turen hit

Svolvær er en travel by, det vil man straks legge merke til når man går rundt i sentrum. Selv om det kun bor 5000 mennesker her, er byen såpass tett bebygd at du stadig vil møte på mennesker – smilende, gode mennesker som gjerne sier hei og lurer på hvor du kommer fra. Deler av byen består av gamle trehus i ulike farger, ikke ulikt de man ser ellers i gamle norske landsbyer. Andre deler har moderne bygg, og spesielt de flotte nye leilighetene rett ved havnen stikker ut. Uansett hvor du er i Svolvær, vil du kunne se Svolværgeita. Hvis det er første gang du er i byen, kan du orientere deg etter dette enestående kjennemerket. Svolvær besøkes daglig av Hurtigruten, og har hyppige hurtigbåter som går rett til Bodø. Vi vil fortelle nøyaktig hvordan du enklest kommer deg til Svolvær i en annen artikkel, men det du absolutt må forstå er at det ikke er vanskelig å komme til Lofoten. Det er kun snakk om en vilje. Vil du utforske Norge? Vil du se med dine egne øyne hvorfor den norske naturen verdsettes så høyt? Da er det bare å ta turen til Svolvær, en typisk norsk fiskerlandsby som har nytt godt av oljepengene de seneste tiårene.