Våre rom

Hotel Aurora var aldri noe luksushotell, det må vi si med en gang. Både Scandic og Thon hadde høyere standard på sine rom og interiøret generelt, men dette kom til en markant prisforskjell. Hotel Aurora var et 2/3-stjerners hotell de fleste hadde råd til – og nettopp derfor var det så mange gjester her fra områdene rundt Svolvær. Folk tok båten fra Skutvik, folk kom kjørende fra Kabelvåg og tok seg hele veien fra Bodø til Hotel Aurora for å tilbringe noen dager i de unike omgivelsene som Svolvær byr på. Hotel Aurora passet perfekt for de med noe mindre budsjett, de som ikke ville bruke flere tusen kroner bare på overnattingen i den lille byen. Svolvær har tross alt en befolkning på under fem tusen mennesker. Det var altså det perfekte alternativet for de som heller ville bruke pengene sine på utflukter og aktiviteter enn å tilbringe hele dagen på rommet. Samtidig var rommene mer enn nok komfortable. Mange av dem hadde fått en ansiktsløftning de seneste årene, men dette var ikke nok for å kunne følge med i tiden og motstå krefter større enn en selv. Når kommunen gikk inn for å kjøpe opp Hotel Aurora, var det ikke stort man kunne gjøre – kun kjempe for å få en så god pris for bygget som overhodet mulig.

Rommene

Rommene på Hotel Aurora delte seg opp i flere ulike typer. Her fant man aldri noen presidentsuite eller lignende – som sagt var ikke dette noe luksushotell. Ville man omringe seg med overdådig luksus i en ellers jordnær og avslappet by, var det Thon man besøkte. Luksus og glam passer dog absolutt ikke inn i omgivelsene, det er ikke dette Svolvær handler om. Folk kommer ikke hit for å vise frem rikdommen sin. Hotel Aurora visste dette meget godt og innredet rommene deretter. Rommet med størst popularitet var det for enkeltpersoner. Spesielt bodøværinger var ofte å se her i Svolvær alene. På flukt fra det stressende livet i storbyen, unnet de seg ofte noen netter i lille Svolvær. Enkeltrommene var simpelt, men komfortabelt innredet. En stor, myk madrass, et lite skrivebord med TV og minibar i hjørnet, og et stort vindu som så ut mot Sjøgaten i Svolværs sentrum. Her fant man ingen bygning på andre siden av gaten, i stedet så man ut mot en liten park. Et perfekt tilfluktsted vekk fra tjas og mas.

Moderne og klassisk

Man hadde også vanlige dobbeltrom, samt rom med to enkeltsenger og ekstra store rom av klassen “Superior”. Disse delte seg i to typer – de som hadde blitt innredet på nytt, og de som hadde fått beholde sitt klassiske utseende. De sistnevnte hadde røde stoler og senger i norsk stil, med tre-detaljer. De med ansiktsløftning fikk et mer minimalistisk design, med barstol og moderne senger. Der de klassiske rommene gjerne hadde malerier på veggene og røde gardiner, fikk de mer moderne veggene et nytt strøk maling i mosegrønt og nøytrale gardiner i en mørk grå farge. Alle rommene hadde samtidig et flott parkettgulv, og var veldig varme. Her fant man alltid en minibar og TV, ingenting utenom det vanlige. Siden bygget er fra 70-tallet, var veggene noe tynnere enn i de eldste blokkene her i Svolvær, altså var lydisolasjonen ganske så dårlig, bortsett fra rommene som lå mellom bærende vegger. Nå som bygget er blitt omgjort til leiligheter har de selvfølgelig husket på dette, og det er nettopp de bærende veggene som skiller hver leilighet. Rommene var som sagt ikke så viktige for folk flest som besøkte Hotel Aurora. Folk tilbragte mer tid i restauranten i første etasje, samt i badstuen der man ofte kunne støte på flere av lokalbefolkningen som kom innom etter arbeidstid.