Nordnorsk mesterskap i poker

Norge er et av de skandinaviske landene som kom sent til pokerspillet, men har markert seg nærmest over natten. Det var ikke før poker, og spesielt Texas No limit Hold’em, eksploderte på internett, at nordmenn fikk øynene opp for spillet. Etter som norske nettcasinoer åpnet for norske spillere har poker formelig grepet hele landet, og i dag er det mer enn 300.000 nordmenn som opplyser at de spiller poker på nett hver uke. Siden poker ble en suksess i Norge har norske spillere markert seg i en rekke store turneringer, både på nett og live i konkurranser som European Poker Tour og World Poker Tour.

Store norske spillere

Alle som har fulgt poker i noen år vet meget godt hvem Thor Hansen er. Hansen har siden tidlig 1980-tall livnært seg som profesjonell pokerspiller, og omtales i dag som Gudfaren av norsk poker. Siden tidlig 90-tall har Hansen spilt for Larry Flynt, som er kjent som grunnlegger av bladet Hustler, og som i mange år har vært en ivrig pokerspiller. I løpet av sin profesjonelle karriere har Hansen vunnet en rekke store titler, og står i dag oppført med to VM- og en EM-tittel, i tillegg til mer enn 50 pengeplasseringer i turneringer som WPT og EPT. Hansen er fortsatt den mest suksessrike norske spilleren, og har inspirert en rekke unge spillere som Annette Obrestad, Johnny Lodden, Andreas Torbergsen, Kevin Stani og Andreas Høivold. Dette er alle spillere som har satt Norge på det internasjonale pokerkartet, og har vært viktige brikker i kampen om å legalisere poker i Norge.

Norske pokerturneringer

Grunnet norsk lovgivning har det i ikke vært lovlig med pokerturneringer på norsk jord. Dermed har det de siste 15 årene blitt avholdt en rekke uoffisielle Norgesmesterskap i utlandet. Flere av dem har blitt arrangert i Sverige, men også Dublin har sett nordmenn møte opp i hopetall for å avgjøre hvem som er den beste norske spilleren. Norges pokerforbund har i alle år kjempet for å legalisere poker i Norge, om så bare for organisert turneringsspill. I 2016 lyktes man endelig med å få gjennomslag, og Norges aller første offisielle NM i poker ble avholdt på norsk jord i 2017. Turneringen, som var den første i sitt slag, ble arrangert i Oslo og så mer enn 800 norske pokerspillere møte opp for å måle krefter over tre dager. Alle som hadde maktet å kvalifisere seg hadde først deltatt på en, eller flere av de regionale turneringene som hadde blitt avholdt over hele Norge. Det ble først avholdt et eget mesterskap i Sør-Norge, et i Vest-Norge, samt i Øst- og i Nord-Norge. NNM (Nordnorsk mesterskap) ble avholdt i Svolvær, på Hotel Aurora. NNM samlet hele 250 deltakere, som over 3 dager utkjempet en intens kamp om de 5 plassene til Norgesmesterskapet i Oslo.

NNM på Hotel Aurora

Da det ble klart at det skulle arrangeres et NNM i Nord-Norge, var ledelsen ved Hotel Aurora raskt frempå og stilte hotellet og sin bankettsal til disposisjon. I mer enn 4 dager jobbet man dag og natt med å klargjøre for alle spillerne som skulle innta hotellet. I samarbeid med byens andre hoteller fikk man innlosjert alle pokerspillerne tre dager til ende. Turneringen, som var den første av sitt slag i Nord-Norge, ble en stor suksess og Hotel Aurora var utrolig stolte over muligheten til å være vertskap. Over tre dager ble spillere og tilskuere vitne til poker av høy kvalitet, og det var ikke mangel på nervepirrende øyeblikk når Nord-Norges beste pokerspillere skulle måle krefter. Hotel Aurora høstet mange lovord fra deltakerne og er mer enn villig til å gjenta suksessen til neste år.